Activities in and around Amsterdam

Toerisme en recreatie

In de gemeente Beverwijk zijn diverse mogelijkheden om te recreëren. Bekende locaties zoals het strand en de duinen rondom Wijk aan Zee, maar ook minder bekende locaties zoals recreatiegebied de Buitenlanden. Deze plekken staan met elkaar in verbinding via diverse wandel- en fietsroutes.

 

Strand en Duinen

Het strand van Wijk aan Zee is een begrip. Jaarlijks trekken duizenden dagjesmensen en vakantiegangers naar Wijk aan Zee om te genieten van het brede strand, de schitterende duingebieden en de faciliteiten die het gezellige dorp biedt. Gastvrijheid, gemoedelijkheid en ongedwongenheid zijn de begrippen waar het in Wijk aan Zee om draait. Wijk aan Zee heeft ook een bijzonder cultureel leven en is onderdeel van het netwerk “Cultural Villages of Europe”. In de duinen is een permanente expositie van het beeldenpark "Een zee van staal". Maar ook buiten het strandseizoen heeft Wijk aan Zee leuk om te bezoeken. Zo is het elke winter gastheer voor het wereldberoemde Tata Steel Chess toernooi. Een bezoek aan de Bazaar van Beverwijk (op loopafstand van onze studio's) is zeker de moeite waard.

 

Meer informatie vindt u op: 

www.tipbeverwijk.nl

www.detipwijkaanzee.nl

www.eenzeevanstaal.nl

www.beverwijkwinkelstad.nl

www.vvvhartvannoordholland.nl

www.rondjewijkaanzee.nl

 

 

Strand Noorder Pier IJmuiden Strand Noorder Pier IJmuiden is op slechts 14 km. 

 

 

Recreatiegebied de Buitenlanden

Dit gebied ligt ten oosten van Beverwijk en is deels nog in aanleg. In dit gebied realiseert de gemeente in samenwerking met de provincie het project tussen IJ en Z, de Buitenlanden. Een van de kenmerkende elementen in het gebied is de stelling van Amsterdam met Fort aan de Aagtendijk. Het gebied maakt onderdeel van Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer (RAUM).

Het RAUM is een gemeenschappelijke regeling van de Provincie Noord-Holland en de gemeenten Beverwijk, Alkmaar, Castricum, Heemskerk, Heiloo en Zaanstad. Doel is “het duurzaam in stand houden van natuur- en recreatiegebieden voor bewoners uit de regio”.

Het gebied heeft o.a. een meer met daar in en omheen eiland Pannekoek en de recreatieterreinen Dorregeest, De Hoorne, Uiterdam, De Woudhaven, Zwaansmeer, met stranden, lig- en speelweiden en een dag kampeerterrein.

Informatie over de recreatiegebieden, activiteiten en het bestuur van het RAUM vindt u op www.alkmaarder-enuitgeestermeer.nl

 

Fiets- en wandelnetwerken

Op de (externe) websites van PWN en het Wandelnetwerk Noord-Holland leest meer informatie over wandel- en fietsroutes. 

Sinds 2016 is er de mooie wandelroute door de IJmond: het IJmondpad

 

Op de fiets kunt u 'Langs bunkers en forten'. Een route met een fietknooppunttensysteem. U fietst de route door de bordjes te volgen van het ene naar het volgende genummerde knooppunt. Op elk knooppunt staat een informatiepaneel met een overzichtskaart. Zo weet u waar u bent en waar de andere knooppunten zijn.

 

Wandelnetwerk Noord- en Midden-Kennemerland

Via dit wandelnetwerk loopt u tussen de vele mooie landschappen en plaatsen in de regio. Het legt verbindingen met de duinen en de omliggende routes in West-Friesland en Laag Holland. Alle routes zijn bewegwijzerd. Bij de startpunten kunt u parkeren en vindt u een informatiepaneel. Kijk op www.wandelnetwerknoordholland.nl voor meer informatie en de routes.

 

Zien en doen in Amsterdam

Met verschillende topmuseahippe festivalstheatersconcertengezellige kroegen en heerlijke restaurants; er is altijd wel iets leuks te doen! Bekijk de tipshieronder en pak je agenda erbij om alvast wat uitjes in Amsterdam in te plannen.

Bekijk ook de openingstijden van winkels om te zien tot hoelaat je kunt shoppen, of een overzicht van alle kermissen in de regio Amsterdam voor het leukste vermaak!