Activiteiten in Noord-Holland Noord

Opmeer ligt middenin het prachtige Noordhollandse polderlandschap met steden als Hoorn, Alkmaar, Heerhugowaard, Medemblik, Amsterdam, Schagen en Enkhuizen vlakbij. Ook de Noordzeekust is slechts luttele autominuten verwijderd. Het recreatiepark beschikt over vele voorzieningen.

 

 

Wat je volgens ons niet mag missen:

 

Bloembollen

Alles wat met bloembollen, mozaiekendagen en bloemenshows te maken heeft (APRIL-MEI zie folders en borden langs de weg.)

 

Strand 

Uniek in Europa, mijn voorkeur is Bergen aan Zee en Callantsoog. Maar in Petten of Sint Maarten aan Zee ben je het snelst, en het is daar ook lekker rustig.

 

Buitenmuseum 

Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Bijzondere ervaring, met een bootje ernaar toe en veel te doen voor allerlei leeftijden. Vanaf 7 april open. Honden zijn er niet toegestaan.

 

Dagje Texel

Kom gezellig een dagje naar Texel en ontdek het echte eilandleven.

Retour personenovertocht met TESO-veerboot, inclusief consumptie

15% korting op een huurfiets bij aankomst op Texel (vooraf reserveren)

€ 2,50 korting op toegang van Ecomare of Kaap Skil

Korting op een kopje koffie met een heerlijk ervaringstaartje bij De Lindeboom in Den Burg 

De kaart van Texel én een fietsroute

Een verrassingsbon

En dat voor slechts € 9,95.

 

 

Kindervertier

 

Alkmaar

Speelboederij De Batavier

Grote speeltuin met peutertuin trampolinepark en pannenkoekenrestaurant, midgetgolf, roeien, kabelbaan etc. Voor kinderen tot 8 jaar.

 

Outdoorpark Alkmaar

Een unieke belevenis! Outdoorpark Alkmaar biedt een divers aanbod aan activiteiten voor kleine en voor grote groepen. Onder begeleiding van deskundig personeel valt er op dit grote terrein van alles te beleven. Ontdek de mogelijkheden zelf en beleef het outdoorpark op jouw manier.

 

Enkhuizen 

Sprookjeswonderland

Sprookjeswonderland, Kooizandweg 9, Enkhuizen, helemaal het einde voor kleine kinderen. Met kabouterdorp, grote speeltuin, kinderboederij etc. Ik vond het verassend leuk. De hele dag zijn jij en je kinderen zoet.

  

Sint Maarten aan Zee

Atractiepark De goudvis 

Grote speeltuin met diverse trapskelter, schommels, glijbanen, peuterspeeltuin met grote zandbak,

waterfietsen, midgetgolf, draaimolens, groot piratenschip en een kinderboederij.

Slechtweervoorzieningen aanwezig. Er is ook een buitenzwembad!

 

Tuitjenhorn

Speel- en zwemparadijs De Holle Bolle boom en De Holle Bolle plons

Spee- en zwemparadijs voor kinderen (ook al leuk voor baby’s). Binnen- en buitenspelen, speelzwemmen is binnen. Alle dagen van 13:00 tot 19:00 uur geopend. 

 

 

Sauna/wellness

 

Hoorn

 

Fish Spa Company

Fish Spa Company Hoorn heeft haar deuren geopend in het prachtige Rijksmonument aan de Grote Noord 3 te Hoorn 0229-74295, 06-28719018

Ze biedt haar klanten de mogelijkheid om een natuurlijke huidpeeling te ervaren op unieke wijze door middel van Garra Rufa visjes. Het neusje van de zalm op het gebied van wellness. De visjes zuigen de dode huidcellen en huidschilfers af van de opperhuid, maar laat daarbij de onderliggende huid met rust.

 

 

Wandelen

 

Er zijn twee KNAU-wandelroutes in gemeente Opmeer en Hoogwoud. De route door Hoogwoud heeft een lengte van 3,6 kilometer en start bij het informatiebord voor sportcentrum De Weyver in Hoogwoud. De route voor Opmeer en Spanbroek heeft een lengte van 4,5 kilometer en start bij het gemeentehuis Opmeer. Beide routes worden met routebordjes bewegwijzerd. Tevens heeft de werkgroep twee startpunten toegevoegd met daaruit een tweetal kleine routes: startpunt De Lindehof in Hoogwoud en startpunt De Schakel in Spanbroek. Bij de vier startpunten zijn folders te verkrijgen met informatieve en de interessante bezienswaardigheden.

 

 

Fietsen

 

Het Noord-Hollandse landschap is een verassing om met de fiets te ontdekken. De fietsroutenetwerken dwars door de hele provincie wijzen u de weg. De genummerde routes leiden u van knooppunt naar knooppunt en bieden optimale keuzevrijheid om zelf routes samen te stellen. Op elk knooppunt waar routes elkaar kruisen, kunt u informatiepanelen raadplegen om uw verdere route te bepalen. Dit maakt fietsen in deze prachtige provincie een stuk eenvoudiger!

 

Schoorl, Callantsoog, Sint Maarten aan Zee, Petten en Bergen aan Zee

Strand en natuurgebied

De Schoorlse Duinen liggen tegen de grens met Bergen aan Zee aan. Het is een uniek natuurgebied. De Schoorlse Duinen bevatten de hoogste en breedste duinen van Nederland. Nog geen honderd jaar geleden was het één grote zandbank, tegenwoordig is het een natuurgebied met bossen, heidevelden, duinen, duininhammen en een breed strand. Vorige jaar is er een geheel nieuw strand aangelegd voor de "Hondsbosche Zeewering". Een uniek project in de wereld!

 

 

Zwembaden

 

Hoorn

Zwembad WaterHoorn

De Waterhoorn is een overdekt zwem- en recreatiebad, bestaande uit een doelgroepenbad, een wedstrijdbad – beide baden zijn voorzien van een beweegbare bodem en een drenkelingendetectiesysteem (DDS) en een recreatiebad van ruim 480 m². Het zwembad is uitermate geschikt voor instructiezwemmen, doelgroepzwemmen, verenigingszwemmen, therapiezwemmen en heeft daarnaast met het recreatiebad een uitermate sterk recreatief karakter. Het recreatiebad heeft vele recreatieve voorzieningen zoals een 72 meter lange waterglijbaan, een rivier, een wildwaterkreek, een uitzwembassin, whirlpools, kruidenbaden, stoomcabines, een horecagelegenheid en voor de zomer een buitenterras met een peuter- en kleuterbad. Het recreatiebad zelf is wekelijks 74 uur open voor het publiek.

 

Schagen 

Zwembad de Wiel

Zwembad De Wiel beschikt over een bassin, instructiebad, peuterbad, bubbelbad en stoomcabine. En natuurlijk, onze trots, de glijbaan van 73,5 meter lang met een transparant gedeelte. 

Tevens kunt u terecht in onze gezellige horeca waar u kunt ontspannen na een sportieve inspanning. Onze uitgebreide menukaart staat boordevol gezonde smoothies, verse jus en fruit. Maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor iets uit onze frituur of een heerlijke tosti. Naast het restaurantgedeelte hebben wij een ruimte ingericht speciaal voor het vieren van een spetterend kinderfeestje.

 

Alkmaar

De Hoornse Vaart

Zes zwembaden waaronder een uniek 50-meterbad geschikt voor trainingen en wedstrijden maar ook voor recreatieve banenzwemmers, een golfslagbad, een 25-meterbad, instructiebad, een waterspeeltuin voor de allerkleinste én het leukste buitenbad aan de kust! Zwembad Hoornse Vaart is écht een dagje uit!

 

 

Musea

 

Medemblik

 

Kasteel Radboud

In het 13e eeuwse kasteel is een collectie gehuisvest van voorwerpen die de historie van het gebouw en het dagelijks leven in de Middeleeuwen illustreren. Daarnaast biedt kasteel Radboud ook ruimte aan wisselende exposities. Op het kasteel worden allerlei activiteiten georganiseerd. In het winterseizoen is er een brocantemarkt en een kerstconcert. Tijdens het zomerseizoen zijn er middeleeuwse weekenden met de levende geschiedenis groep het Verbond van Christophorus. Maar er is veel meer.

 

Bakkerij Museum

In het historische centrum van Medemblik vindt u het bakkerijmuseum “De oude bakkerij”. In de geur van verse koek proeft u letterlijk de sfeer van vroeger. De bakkers demonstreren alle facetten van het ambacht, terwijl kinderen altijd en doorlopend kunnen oefenen in de oude bakkerstechnieken. Voor de volwassenen een feest van herkenning voor de kinderen een feest van lekkernijen!

 

Stoommachine Museum

Het museum is gevestigd in het voormalige stoomgemaal “Vier Noorder Koggen” aan het IJsselmeer. Het stoomgemaal is bijna 150 jaar oud en werkt nog steeds! Als u het museum bezoekt, denk er dan aan dat in het Museum alle machines op stoom kunnen draaien, maar houdt u de agenda ook goed in de gaten: soms draait de stoomhijskraan en hijsen we boomstammen, soms de raamzaag, dan weer de machine van de baggermolen. Bijzondere machines, die uw aandacht meer dan verdienen.

 

 

Hoorn

 

Westfries Museum 

Het Westfries Museum is een museum van de Gouden Eeuw, gehuisvest in één van mooiste monumenten van Hoorn, namelijk het in 1632 gebouwde Statencollege. Makkelijk te herkennen aan de rijk versierde voorgevel. Zo imposant als het gebouw aan de buitenzijde is, zo intiem is het binnen. U kunt er heerlijk dwalen door maar liefst 27 zalen, ieder met een eigen sfeer en thema.

De kracht van het museum is de afwisseling. De presentatie van de collectie is sfeerrijk en klassiek. In de tentoonstellingen en activiteiten vliegt het museum de onderwerpen telkens op een eigenzinnige en verrassende manier aan. Deze combinatie van klassiek en eigentijds is de unieke handtekening van het Westfries Museum. 

 

museum van de 21e eeuw

Het Museum van de Twintigste Eeuw is een waar Feest der Herkenning. Je ontdekt leuke voorwerpen van vroeger, maar leert ook over armoede, hard en lang werken en eenvoudige woonomstandigheden. 

 

Schagen

 

Automuseum

Kom terug in de tijd toen auto's nog bijzonder waren en niet iedereen in een auto reed. Mensen waren trots op hun kostbare bezit en het ritje op zondagmiddag met de familie in de auto was een beleving. Wie heeft hier geen herinneringen meer aan of kent de mooie verhalen van ouders of grootouders niet? In ons automuseum zijn veel van deze auto's te zien. We hebben een collectie van diverse merken auto's, brommers motorfietsen en bijbehorende decoratiematerialen. Iedereen vindt wat anders bij ons terug.

 

Museumboerderij en rijtuigenmuseum Vreeburg

Museum Vreeburg is een geheel in oude stijl gerestaureerde 17de-eeuwse stadsboerderij annex Rijtuigmuseum in het oude centrum van Schagen. Schagen ligt in West-Friesland in de kop van Noord-Holland. De boerderij is nu een prachtig streekmuseum, dat een beeld geeft van leven en wonen rond 1900. In een nieuw gebouw aan de achterzijde van de boerderij bevindt zich het Rijtuigmuseum, waar authentieke rijtuigen van de Stichting Westfriese Folklore staan opgesteld.

 

Enkhuizen

Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen brengt de verhalen tot leven van mensen die vroeger rond de Zuiderzee woonden. Zie, hoor, voel, proef en ruik het dagelijkse leven rond de Zuiderzee, voordat de Afsluitdijk in 1932 de Zuiderzee veranderde in het IJsselmeer. 

 

Den Helder

 

Marinemuseum

Het Marinemuseum in Den Helder is dé plek waar je de marine echt kunt beleven. Ontmoet zeehelden, bekijk wapens en uniformen, leer over de ontwikkeling van techniek aan boord en ontdek de geschiedenis van de Rijkswerf. Uniek zijn de drie museumschepen, waarvan onderzeeboot Tonijn het meest in het oog springt.

 

Natuionaal Reddingsmuseum Doris Rijkers

Beukende golven, gestrande schepen en uitrukkende reddingboten. Beleef het mee in het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers.

Het Reddingmuseum vertelt het verhaal over de geschiedenis van het Nederlandse reddingwezen op zee.

 

Fort Kijkduin en Aquarium

Het fort is in zijn oorspronkelijke vorm gebouwd tussen 1811-1813 in opdracht van Napoleon.

Ambachtslieden uit de hele Provincie Noord-Holland en honderden Spaanse krijgsgevangenen hebben in die periode aan het fort gewerkt.

Sinds 1996 is in Fort Kijkduin te Huisduinen een Noordzeeaquarium gevestigd en sindsdien 363 dagen per jaar voor publiek geopend.

In eerste instantie was het aquarium het eerste in Nederland waar bezoekers onder water konden lopen door een twaalf meter lange tunnel en je jezelf werkelijk onder water de zee kan beleven. De thematiek van het aquarium is vanaf de opening volledig toegespitst geweest op het leven in de Noordzee.

 

Bergen aan Zee

Zee Aquarium Bergen aan Zee

Ontmoet zeebewoners uit alle wereldzeeën! In het Zee Aquarium zijn maar liefst 44 aquaria te bewonderen. Ook is hier de grootste schelpenverzameling van heel Nederland te vinden. Spannend is de roggenbak, waar je zelf roggen mag aaien! Wie durft? Kinderen kunnen er ook een leuk kinderfeestje vieren. Zee Aquarium in Bergen aan Zee leent zich ook goed voor een familiedag, kinderfeestje (vanaf € 9,50 p.p.), schoolreisje en themafeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 

 

Folklore

 

Schagen

Westfriese donderdagen (Elke donderdag in jul-aug)

Vanaf donderdag 29 juni 2017 staan er weer tien achtereenvolgende donderdagen in het teken van de West-Friese Folklore.

Een gebeuren dat beslist de moeite waard is. Iedere Westfriese donderdag wordt gekenmerkt door een specifiek dagprogramma.   

 

 

 

Uit eten

 

De Speulderai

Lindegracht 13 - 1716 DD Opmeer

T 0226-352969 - b.g.g. 06-51437119 -www.despeulderai.nl

Vermaak en Party restaurant "de Speulderai" in Opmeer is al jaren een begrip in West Friesland. Wij zijn een professioneel vermaak-bedrijf en hebben een naam hoog te houden. U zoekt een goed verzorgde middag of avond? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Van themafeest tot sportief vermaak, van dinerspel tot een overheerlijk warm en koud buffet. Wij bieden u de meeste mogelijkheden.

 

CHINEES Specialiteiten Restaurant “AH TIM”

Dorpstraat 187 Obdam T: 0226-752250 of 06-41542885

RESTAURANT AH TIM

Chinees Specialiteiten Restaurant

Chinees Specialiteiten Restaurant Ah Tim is al sinds jaren (1976) gevestigd in Obdam en heeft in zijn verre omgeving een zeer goede naam opgebouwd. Ah Tim staat garant voor zeer goed eten en gastvrijheid.

 

Brasserie Restaurant d'Olifant

Middenweg 55 - 1703 RB Heerhugowaard

072-571 18 18

www.restaurantdeolifant.nl

Bij Olifant kunt u onbeperkt genieten zonder limiet van kleine, culinaire gerechten, voor een vast bedrag. Houdt u van goed eten en een ontspannen sfeer? Ga dan eens bij olifant dineren! Uiteraard kunt u ook een keuze maken uit hun 'a la carte' kaart voor heerlijke specialiteiten.

 

Specialiteiten & Wok Restaurant Golden Garden   

Grote Beer 4 Hoorn  

T  0229-238634    

www.goldengarden-hoorn.nl

Bij hun kunt u op een zeer sfeervolle manier genieten

van uw diner. In een zeer sfeervolle ambiance kunt u onbeperkt genieten van de diverse mogelijkheden in hun restaurant. U kunt bij hun gebruik maken van het Wok-, en Teppanyaki buffet, all you can eat concept en ouderwets a la carte dineren.

 

Schagen

Het historische Schagen kent vele gezellige restaurants van Chinees tot Grieks en van goed en goedkoop tot Michelin ster.

 

 

VVV

 

Kop van noord Holland, Jewelweg 8, Callantsoog, 0224-584040

Nieuwe Niedorp, Dorpstraat 103, 0226-411276

Medemblik, Dam 2, 0227-542852

Alkmaar, Waagplein 2, 072-5114284

Schagen, Loet10, 0224-298311

Den Helder/Julianadorp, 0223-625544

Texel, Emmalaan 66, Den Burg, 0222-314741